Ons verhaal

Joran Brummer en Bob Vester startten in februari 2015 BRAVE. Daarvóór werkten beiden bij verschillende telemarketingbureaus. Maar in die tijd gingen ze al veel met elkaar om. Bij de bureaus waar ze werkten, waren ze steeds opnieuw de topdogs, de topverkopers.

 

Beiden zijn ondernemend en ze vonden alleen telemarketing al gauw te beperkt. Ze wilden meer doen. Maar daar dachten hun toenmalige werkgevers anders over. Prima natuurlijk, maar op een gegeven moment dachten Joran en Bob: dan kunnen we het zelf eigenlijk veel beter. Bob: ‘Er was teveel hiërarchie. In sales is je gemoedstoestand het allerbelangrijkste. Je moet plezier hebben in je werk. Dan hou je het ook het langste vol. Want het is een hele zware baan.’ Daarom is BRAVE een platte organisatie.

 

Joran voelde zich bij zijn toenmalige werkgever vooral beperkt in de mogelijkheden: ‘Sales is niet alleen maar bellen. Je hebt zoveel meer mogelijkheden om je doel te bereiken. Ik had altijd een briefje aan mijn computerscherm geplakt waar maar één woord in kapitalen op stond: OMNI-SALES.’ Dat idee hebben ze als uitgangspunt genomen voor elke opdracht die sinds de start begin 2015 bij BRAVE Sales Solutions binnen komt: hoe gaan we er nou voor zorgen dat onze opdrachtgever zoveel mogelijk van zijn diensten en producten verkoopt? Het gaat bij BRAVE om het resultaat en er zijn meer wegen die naar Rome leiden.